Internationella kvinnodagen

Det är internationella kvinnodagen idag, va? En jävligt onödig dag som har gått från något nödvändigt till något eh.. ja, onödigt. Jag förstår att man hade en speciell dag för kvinnor i början av 1900-talet. Då skilde sig ju faktiskt kvinnornas rättigheter från männens och det var mycket svårare att vara kvinna. Men varför ska man ha en internationell kvinnodag idag? För att påminnas om kvinnornas svåra situation runt om i världen? Det gör vi ju för fan varje dag! Vi ska vara så jämställda att vi glömmer bort att det finns män. Det är bara synd om kvinnor hit och dit. Och män är djur bla bla bla..

I vissa länder kan jag nog inte ens föreställa mig hur jobbigt det är att vara utsatt kvinna. Men i Sverige finns det fan viktigare problem. Som jag nämnt tidigare är jag trött på att kvinnor sätts på en piedestal där män ska stå nedanför och beundra dem. Beundra istället en människa för sin personlighet och inte för vilket kön den besitter. Tyck synd om en människa för vad den blir utsatt för istället för könet.

[Kommentarer ]
Postat av: Vendela

Alla andra dagar är männens, det är fint att vi har en dag då vi uppmärksammas lite extra. När världen blir helt jämställd kan vi ha både en kvinnodag och en mansdag.

2009-03-08 @ 13:11:35
URL: http://lapraline.blogg.se/
Postat av: Josefine

Jag hörde att det diskuterats om att ändra "Herr gå-man" till en tjejfigur. Alltså va? Hur löjligt är inte det? Det heter Herr gå-man för att "här går man". Dessutom, det blir väl inget bättre för att man ändrar. Det är lika ojämnställt iaf. Döh..

2009-03-08 @ 17:24:13
URL: http://thejosie.blogg.se/
Postat av: Josefine

Jajamän! ;) Ditt inlägg om IK (haha snygg förkortning) var bland de bättre faktiskt

2009-03-08 @ 17:55:11
URL: http://thejosie.blogg.se/
Postat av: a.k

Precis!

Målgrupps-inriktat hjälparbete blir en form av diskriminering i sig, då inte alla individer kan söka hjälp ...

2009-03-10 @ 16:31:00
URL: http://decibel.webblogg.se/

What did you want to say?

Name:
VIP?

E-mail: (won't be published)

URL/blog:


Words:

Trackback
RSS 2.0